Πλαστική-κόλπου

Η συχνότερη αρχική βλάβη που βιώνει η πλειοψηφία των γυναικών είναι η κολπική χαλάρωση ,η σχετική αδράνεια των μυών του κόλπου δλδ κατά την σεξουαλική επαφή.

Στη συνέχεια ,ανάλογα με το τμήμα του κόλπου που πάσχει ,μπορούμε να συναντήσουμε α)κυστεοκήλη (χαλάρωση της ουροδόχου κύστης στο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα) με αποτέλεσμα κατακράτηση ούρων ή αντίθετα ακράτεια ούρων προσπαθείας β)εντεροκήλη (χαλάρωση του εντέρου στο οπίσθιο κολπικό τοίχωμα )με αποτέλεσμα ορθοκήλη και δυσκοιλιότητα ή γ)πτώση μήτρας (κεντρικό διαμέρισμα κόλπου ) άλλοτε άλλου βαθμού που μπορεί να καταλήξει μέχρι την ολική έξοδο της μήτρας απ’τον κόλπο.

Όλες αυτές οι παθήσεις διορθώνονται και με ποιο τρόπο?

Η απλή χαλάρωση στην επαφή διορθώνεται πολύ εύκολα ,γρήγορα και ανώδυνα με τη χρήση Laser Co2 σύμφωνα με την τεχνική LVR (laser vaginal rejuvenation), κολπική δλδ αναζωογόνηση ,σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί ο πρώτος διδάξας στην Αμερική (David Matlock), με τον οποίο δημιουργήσαμε στην Αθήνα την πρότυπη κλινική LVRI Athens, την οποία και διευθύνω. Ο κόλπος αποκτά έτσι την αρχική του λειτουργικότητα και σπαργή, με τεράστια βελτίωση της ποιότητας της σεξουαλικής επαφής.

Την τεχνική του laser όμως την επεκτείναμε και στις βαρύτερες παθολογίες με τον όρο TVR (total vaginal reconstruction) ολική δηλαδή αναδόμηση του κόλπου με επαναφορά των στοιχείων του στην αρχική τους θέση, με τη χρήση ειδικών πλεγμάτων από αδρανή ή απορροφήσιμα υλικά. Έτσι διορθώνονται εντελώς όχι μόνο οι ανατομικές βλάβες της πτώσης των οργάνων αλλά επανέρχεται και η ομαλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης , του εντέρου αλλά και της μήτρας.