Αναζωογόνηση του σημείου G( G-Spot Amplification)

Εισαγωγή

Η μέθοδος

G-Shot

(κλινική περιγραφή: Αναζωογόνηση Σημείου G ή GSA),είναι μία απλή, μη επεμβατική θεραπεία, που παρέχεται από τον ιατρό και που μπορεί προσωρινά να αυξήσει το

σημείο G

(Grafenburg σημείο) σε σεξουαλικά ενεργές γυναίκες με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία.

Το

GSA

είναι μία κατοχυρωμένη μέθοδος για την ενίσχυση ή αύξηση του σημείου G με ένα υψηλού μοριακού βάρους υαλορουνικό κολλαγόνο εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Για την ανάπτυξη του το κολλαγόνο αυτό, αντιμετωπίζεται και συντηρείται με προσοχή και μετά οι ιατροί το προμηθεύονται σε μορφή που είναι ενέσιμη. Το κολλαγόνο είναι μία φυσική, βιολογική ουσία. Το εγκεκριμένο από το FDA κολλαγόνο είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο και επεξεργασμένο κολλαγόνο που δεν απαιτεί δερματικό τεστ πριν την ένεση όπως άλλα κολλαγόνα στην αγορά.

gshot

Το GSA εφευρέθηκε και αναπτύχθηκε από ένα γυναικολόγο, τον δρ.David Matlock, κάτοχο MBA, και μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Γυναικολόγων και μαιευτήρων (FACOG).

Σε πιλοτική μελέτη, 87% των γυναικών που συμμετείχαν αφού είχαν κάνει την μέθοδο G-Shot δήλωσαν ενισχυμένη σεξουαλική διέγερση/ικανοποίηση. Τα αποτελέσματα ποικίλουν. Η επίδραση μπορεί να διαρκέσει μέχρι 4 μήνες και ποικίλλει.

Το σημείο G ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Dr. Ernest Grafenberg, που το περιέγραψε πρώτος σε ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Sexology. Ανακάλυψε μια έντονη ερωτογενή ζώνη μέσα στον κόλπο που αυξάνεται σε μέγεθος όταν ερεθίζεται απευθείας και μπορεί να οδηγήσει σε έντονη κορύφωση.

Τα ευρήματα του Grafenberg ήταν:

…μια ερωτική ζώνη μπορεί πάντα να παρουσιαστεί στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου κατά μήκος της ουρήθρας […] που φαίνεται να περικυκλώνεται από στυτικό ιστό όπως τα σηραγγώδη σωμάτια (corpora cavernosa ) του πέους […] Κατά τη σεξουαλική διέγερση, η ουρήθρα του θηλυκού ξεκινάει να μεγαλώνει κι μπορεί εύκολα να την νιώσει κανείς. Διογκώνεται αρκετά στο τέλος του οργασμού. Το πιο διεγερτικό κομμάτι βρίσκεται στην οπίσθια ουρήθρα, όπου προκύπτει από το τράχηλο της ουροδόχου κύστης.

gdiagram
Καθώς το σεξ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο έντονες μορφές ευχαρίστησης που είναι γνωστές στον άνθρωπο, ερευνητές από τα πεδία βιολογίας, ανθρωπολογίας και ιατρικής κάνουν προσπάθειες για να διευρύνουν τις γνώσεις μας γύρω από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να ενισχύσει την σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες και να αυξήσει πολλές πλευρές τις ικανοποίησης.

Το G-Shot προορίζεται για τις γυναίκες με φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα. Δεν προορίζεται για γυναίκες με σεξουαλικές δυσλειτουργίες (προβλήματα με τον κύκλο σεξουαλικής αντίδρασης: διέγερση, οργασμός, ολοκλήρωση), προβλήματα στην σχέση ή συναισθηματικά / ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, οι ασθενείς που πληρούν τα φυσιολογικά κριτήρια μπορεί να παρουσιάσουν ποικίλα έως και καθόλου αποτελέσματα.

• Σε πιλοτική έρευνα, το 87% των γυναικών (όπως περιγράφονται παραπάνω) ανέφεραν ενισχυμένη σεξουαλική διέγερση / ικανοποίηση
• Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 4 μήνες και ποικίλουν.

Άρα γιατί να μην ρωτήσετε τον γιατρό σας αν το G-Shot είναι κατάλληλο για σας;

Το G-Shot είναι μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στο γραφείο του γιατρού σας με τοπική αναισθησία. Η ένεση συνήθως κρατάει λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα και ο συνολικός χρόνος επίσκεψης είναι συνήθως λιγότερος από 30 λεπτά. Ένα ειδικά σχεδιασμένο κολποσκόπιο βοηθά στην μεταφορά συγκεκριμένης ποσότητας υαλορουνικού υψηλού μοριακού βάρους κατευθείαν στο σημείο G κατόπιν τοπικής αναισθησίας. Το G-Shot αυξάνει το μέγεθος του σημείου G. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σημείο G μεγέθους ενός 50λεπτου σε πλάτος, και 0,6 εκατοστών σε ύψος (εννοώντας την προβολή στον κόλπο). Σημειώστε ότι τα αποτελέσματα ποικίλουν.

• «Ποτέ δεν είχα προβλήματα με τη σεξουαλική μου ζωή αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.»

• «Φοβερά αποτελέσματα! Με το που σκέφτομαι το σεξ, αμέσως νιώθω το σημείο G μου να ερεθίζεται.»

• «Κατά τη διάρκεια της προπόνησης έχω μόνιμα ένα χαμόγελο στα χείλη και όλοι νομίζουν ότι μου αρέσει η εξάσκηση, αλλά είναι από την ερωτική διέγερση.»

• «Μετά τη μέθοδο G-Shot νιώθω ερωτική διέγερση όταν κάνω yoga.»

• «Την ώρα που οδηγούσα το αυτοκίνητο μου με το σύντροφο μου και μπήκα σε ένα ερημικό χωματόδρομο ένιωσα ερωτική διέγερση… φανταστείτε τι επακολούθησε!»

• «Ένιωσα τον πρώτο μου πολλαπλό οργασμό και ήταν φανταστικά.»

• «Χάρη στο G-Shot βρίσκομαι σε μια συνεχή ερωτική διέγερση.»

• «Ο σύντροφός μου είναι τόσο ενθουσιασμένος με το G-Shot που δεν βλέπει την ώρα να γυρίσει σπίτι από τη δουλειά.»

• «Μετά τη μέθοδο G-Shot και την κλινική ενημέρωση για το σημείο G, ξέρω ακριβώς που βρίσκεται και πώς να μεγιστοποιώ τη σεξουαλική μου ικανοποίηση.»

• «Το σημείο G μου είναι πάντα «εκεί» και έτοιμο για δράση στη στιγμή.»

• «Μετά το G-Shot είναι πανεύκολο να καθοδηγήσω τον σύντροφο μου στο «κέντρο της ευχαρίστησης»

• «Οι νεαρές κοπέλες μπορεί να νομίζουν ότι είναι φοβερά αισθησιακές και δεν χρειάζονται το G-Shot, αλλά δεν είναι κακό το να κάνουμε το ωραίο, φανταστικό.»

• «Τα αποτελέσματα του G-Shot είναι άμεσα και μέσα σε 4 ώρες από την εφαρμογή του, μπορείς να νιώσεις την ικανοποίηση που σου προσφέρει.»

Διευκρίνηση

Οι παραπάνω μαρτυρίες δεν απεικονίζουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα της μεθόδου. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από περίπτωση σε περίπτωση.

Το G-Shot είναι μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στο γραφείο του γιατρού σας με τοπική αναισθησία. Η ένεση συνήθως κρατάει λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα και ο συνολικός χρόνος επίσκεψης είναι συνήθως λιγότερος από 30 λεπτά. Ένα ειδικά σχεδιασμένο κολποσκόπιο βοηθά στην μεταφορά συγκεκριμένης ποσότητας υαλορουνικού υψηλού μοριακού βάρους κατευθείαν στο σημείο G κατόπιν τοπικής αναισθησίας. Το G-Shot αυξάνει το μέγεθος του σημείου G. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σημείο G μεγέθους ενός 50λεπτου σε πλάτος, και 0,6 εκατοστών σε ύψος (εννοώντας την προβολή στον κόλπο). Σημειώστε ότι τα αποτελέσματα ποικίλουν.

Πριν προγραμματίσετε την πρώτη σας επίσκεψη για συζήτηση σχετικά με τη μέθοδο G, πιθανά θα έχετε κάποιες απορίες, όπως: Πόσην ώρα θα κρατήσει η θεραπεία; Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα; Πότε μπορείτε να έχετε ξανά σεξουαλική επαφή;

Παρακάτω περιγράφεται τι πιθανώς θα πρέπει να αναμένετε από τη στιγμή που θα φτάσετε στο γραφείο του γιατρού σας μέχρι και τη στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. (Παρακαλώ σημειώστε ότι παρά το γεγονός ότι η εμπειρία είναι τυπική, η διαδικασία στο γραφείο του δικού σας γιατρού μπορεί να διαφέρει).

Τη μέρα του ραντεβού σας. Αφήστε περιθώριο χρόνου πριν το ραντεβού σας για να συμπληρώσετε φόρμες και για να συμβουλευθείτε το γιατρό ή κάποιο μέλος του προσωπικού του.

Μπορεί επίσης να ερωτηθείτε σχετικά με τις προσδοκίες σας για τη θεραπεία και εάν έχετε αλλεργίες ή οποιαδήποτε πάθηση που μπορεί να σας κάνει ακατάλληλη υποψήφια για την μέθοδο.

Πριν τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ιατρός θα σας εκπαιδεύσει σχετικά με το G σημείο και πως μπορείτε να το εντοπίζετε. Θα σας πει τα ρίσκα και τις πιθανές επιπλοκές προφορικά και θα σας δώσει επιπλέον ένα έγγραφο γραπτής συναίνεσης. Είναι σημαντικό για τον ιατρό κάθε ασθενής να είναι πλήρως πληροφορημένος για τα ρίσκα, τις επιπλοκές και τις εναλλακτικές της διαδικασίας (παρακαλώ δείτε τα ρίσκα και τις επιπλοκές). Έπειτα θα πάτε στο δωμάτιο εξέτασης και βασισμένη στις οδηγίες του ιατρού θα ψηλαφίσετε μόνη σας για να εντοπίσετε το σημείο G στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου σας. Αφού θα είστε ικανοποιημένη από τον εντοπισμό του σημείου G, θα ενημερώσετε τον/τη βοηθό για να έρθουν μέσα και να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

Η διαδικασία.

Θα ξαπλώσετε σε γυναικολογική θέση εξέτασης, ο θεράπων ιατρός θα σας εξετάσει κολπικά και με την καθοδήγηση σας θα καταγράψει τη θέση και τις διαστάσεις του σημείου G. Με τη βοήθεια ειδικού κολποσκοπίου θα γίνει ένεση μικρής ποσότητας τοπικού αναισθητικού και στη συνέχεια η ένεση του κολλαγόνου. Έπειτα θα τοποθετηθεί ένα ταμπόν (αφαιρείται σε 4 ώρες). Ολόκληρη η διαδικασία κρατάει κατά προσέγγιση 10 λεπτά.

Μετά τη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης. Μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας κανονικά. Η πιο κοινή παρενέργεια μετά την εφαρμογή της μεθόδου αφορά περιορισμένη αιμορραγία από το σημείο στο οποίο έγινε η ένεση. Αποτελέσματα. Μέτα την πάροδο 4 ωρών από τη θεραπεία, μπορείτε να έλθετε σε ερωτική επαφή. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν.

E: Η μέθοδος G-Shot πονάει;
A: Όχι. Οι ασθενείς πριν το G-Shot υποβάλλονται σε τοπική αναισθησία μέσω μίας μικροσκοπικής βελόνας, πράγμα που το κάνει ανώδυνο.

E: Πόση ώρα κρατάει το G-Shot;
A: Η ένεση αυτή καθ’ εαυτή διαρκεί 8 δευτερόλεπτα. Η προετοιμασία για το G-Shot (σύσκεψη, συγκατάθεση, εξέταση και μετρήσεις) κρατάει περίπου 25-30 λεπτά.

E: Πόσο χρονικό διάστημα κρατάνε τα αποτελέσματα του G-Shot;
A: Τα αποτελέσματα κρατάνε περίπου 4 μήνες. Ανά περίπτωση μπορεί να διαφέρουν. E: Είναι το G-Shot ασφαλές? A: Το G-Shot είναι ασφαλές και οι κίνδυνοι είναι μηδαμινοί (Δείτε την ενότητα ασφάλεια).

E: Θα με βοηθήσει το G-Shot να βρω το σημείο G;
A: Το G-Shot κάνει ευκολότερη την εύρεση του σημείου G.

E: Θα μπορώ να χρησιμοποιώ ταμπόν μετά το G-Shot;
A: Μπορείτε χωρίς πρόβλημα να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ταμπόν μετά το G-Shot.

E: Μπορεί το G-Shot να μετακινηθεί από την αρχική του θέση;
A: Μετά την τοποθέτησή του, το G-Shot παραμένει στην αρχική του θέση.

E: Μετά το πρώτο μου G-SHOT θα είναι η επόμενη διαδικασία γρηγορότερη;
A: Η επόμενη διαδικασία θα είναι γρηγορότερη επειδή όλες οι μετρήσεις παραμένουν καταγεγραμμένες στο ιστορικό σας και όλη η διαδικασία επισπεύδεται έχοντας ως αποτέλεσμα μόνο την τοποθέτηση του G-Shot.

E: Θα βοηθήσει το G-Shot να έρθω σε αρμονία με το σημείο G μου;
A: Το G-Shot μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις σε αρμονία με το σημείο G σου.

E: Με ποιον τρόπο με βοηθάει η μέθοδος G-Shot να βρω το σημείο G μου;
A: Στο ενημερωτικό/συμβουλευτικό μέρος της μεθόδου, θα σας δώσει τις πληροφορίες και θα σας παρέχει τη γνώση που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το σημείο G.

E: Το G-Shot αυξάνει τη συνειδητοποίηση του σημείου G?
A: Το G-Shot μπορεί να αυξήσει τη συνειδητοποίηση του σημείου G (τα αποτελέσματα ποικίλλουν).

E: Περιέχει το G-Shot κάποια ορμόνη?
A: Το G-Shot είναι φυσικό προϊόν και δεν περιέχει κάποια ορμόνη.

E: Θα επηρεάσει το G-Shot την περίοδο μου;
A: Το G-Shot δεν επηρεάζει την περίοδό σας.

Η αναζωογόνηση του σημείου G (G-Spot Amplification ή G-Shot) δεν αποτελεί εγκεκριμένη μέθοδο χρήσης υψηλού μοριακού βάρους υαλορουνικού από τον FDA και είναι μια «εκτός ετικέτας» χρήση. Παρόλα αυτά, η ένεση κολλαγόνου στον κόλπο (ενδοκολπικά ή μέσω της ουρήθρας) εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία μιας πάθησης που ονομάζεται ενδογενής ανεπάρκεια σφιγκτήρα (ISD) που επηρεάζει πρωταρχικά γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Με το ISD ο εσωτερικός ουρηθραίος σφιγκτήρας παραμένει ανοιχτός και αυτές οι γυναίκες χάνουν συνεχώς ούρα. Αυτές οι τεχνικές χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων που σχετίζεται με οποιαδήποτε πίεση (Ακούσια απώλεια ούρων με το γέλιο, το βήχα, το φτέρνισμα, την άσκηση κτλ.). Η διαδικασία της μεθόδου G-Shot είναι μια «εκτός ετικέτας» χρήση. Πολλά υλικά «πληρώσεως» ή βιο-ενέσιμα χρησιμοποιούνται ως συσσωρευτικοί παράγοντες για να κλείσουν τον εσωτερικό σφιγκτήρα και να προσφέρουν εγκράτεια. Υπάρχουν πολλές κλινικές μελέτες που αναφέρονται στην ένεση ουσιών με κολλαγόνο , υλικών πληρώσεως και βιο-ενέσιμων στον κόλπο για τις παθήσεις που υποδεικνύονται παραπάνω. Η πλειοψηφία των ερευνών δείχνουν ότι οι τεχνικές είναι ασφαλείς και σπάνια έχουν επιπλοκές. Οποιοδήποτε σημάδι πρηξίματος, φαγούρας ή κοκκινίλας ή άλλα περιστατικά στο σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να αναφέρονται στο χειρουργό σας.

Ρίσκα που δεν συνδέονται αναγκαστικά με αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν απλές λοιμώξεις της περιοχής ένεσης, μονο οταν δεν τηρηθούν οι συνθήκες αντισηψίας του πεδίου. Μικροεπιπλοκές άλλης φύσεως που έχουν παρατηρηθεί είναι αιμορραγία στο σημείο τοποθέτησης, και γιαυτό ο γιατρός τοποθετεί κολπικό tambon.

Έχουμε συμπεριλάβει μία λίστα κάποιων επιστημονικών ερευνητικών άρθρων για τις παθήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω (ISD, SUI) όπου χρησιμοποιείται η έγχυση κολλαγόνου στον κόλπο. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pubmed.org και να πληκτρολογήσετε στο Browser collagen treatment of stress urinary incontinence. Κάνοντας αυτό μπορείτε να δείτε περιλήψεις από ισάξια αναθεωρημένα επιστημονικά άρθρα.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε ασθενής να είναι πληροφορημένος για το ρίσκο, τις επιπλοκές και τις εναλλακτικές και επομένως έχουμε συμπεριλάβει μια φόρμα συγκατάθεσης που απαιτεί από τον ασθενή να τη διαβάσει, να την καταλάβει και να την υπογράψει πριν την διαδικασία.

Συναντήσεις, προθεσμίες, εξάσκηση, μια μπουκιά στα γρήγορα—έχετε πολλά στο μυαλό σας. Μερικές φορές θέλετε απλά ένα διάλειμμα και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Και τώρα αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο G-Shot.

Ποιος μπορεί να εφαρμόσει την μέθοδο G-Shot;

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να εφαρμόσει την μέθοδο G-Shot αλλά οι μαιευτήρες, οι γυναικολόγοι, οι πλαστικοί χειρούργοι και οι ουρολόγοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο γιατρό

Ο γιατρός που θα πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει φυσικά να διαθέτει εμπειρία και εξοικείωση με την εφαρμογή για την συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο κ. Μυρίλλας που έχει εκπαιδευτεί απο τον Dr. Matlock στην εφαρμογή του gshot, εφαρμόζει την μέθοδο με επιτυχία στον ελληνικό χώρο.

Σχετικά Video